Під час проходження програми очищення організму в амбулаторному варіанті необхідно обов’язково дотримуватись безсольової, безбілкової дієти.
Дієта при очищенні організму
Без солі, без цукру, без хліба (можна житній бездрожжевий небагато).
КАШІ:
- Гарбузова з пшоном (олія: оливкова, соняшникова або лляна), зі шматочками апельсина. Можна додати мед.
- Гречана з чорносливом
- Гречана з пасировкою: морква + вода + олія
Можна приготувати соус для каш: томатно-часниковий. Томатний сік + 1 ложка сметани + трохи часнику = до кипіння
- Вівсяна + родзинки + курага + трохи меду
- Пшенична з пасерованою морквою
ДРУГІ СТРАВИ:
- Зрази капустяні: капуста проварюється. На м’ясорубку. Додати трохи манної крупи = в духовку (мультиварку) зрази.
- Зрази бурякові + родзинки, курага, чорнослив
- Зрази морквяні
+ родзинки, курага, чорнослив
- Овочеве рагу: без картоплі
ПЕРШІ СТРАВИ:
- Гарбузовий суп (шматочками) + пшоно
- Селера (спочатку), капуста цвітна, броколі = суп-пюре
- Борщ вегетаріанський: без картоплі
САЛАТИ:
- 3 рази на день. Морква; морква + селера; морква + яблуко та ін.
- Фаршировані овочі: голубці, баклажани, кабачки. Фарш: морква з цибулею.
- Печене яблуко: фаршироване курагою, родзинками
- Печений гарбуз : посипати ягодами (малина, лохина, сезонними), полити медом.
- Кисіль (наприклад, лохина) – до гарбуза