Шоколад улюблені ласощі не лише дітей, а й багатьох дорослих. Не секрет, що сучасні виробники використовують безліч хімічних добавок, харчових замінників та інших речовин, щоб знизити собівартість виробництва продуктів та підвищити прибутковість підприємств. Не найкраще ситуація і з шоколадом. Тому дуже важливо вміти відрізнити якісний продукт від напханого хімією.
Шкідливі добавки в шоколаді
Основний продукт для шоколаду – какао-боби. Через кліматичні умови у країнах, де росте какао-дерево, при збиранні його плодів робітники збирають також і комах, які цими плодами ласують… Ви знали, що у шоколаді високий відсоток вмісту білка тарганів? Навряд, адже про це говорити не прийнято.
Вся справа в тому, що разом з бобами у виробництво потрапляють таргани, а при переробці від них залишається хітин – тарган білок, який і стає причиною алергії на шоколад (а за фактом на хітин) у більшості випадків. Крім огид, таргани мало чим шкідливі за своєю природою, адже вони – лише білок. Якщо у вас немає алергії на хітин, то шкода від шоколаду вам буде в іншому.
Замінники
Шкода шоколаду в тому, що багато виробників використовують не какао-боби, а лушпиння від них. Це сміття, яке має викидати, але заповзятливі виробники знайшли застосування. Інший момент – пальмова олія. Дешевий замінник, який розчиняється в організмі людини. У результаті всі ці замінники, добавки та хитрощі призводять до того, що шоколад завдає шкоди, забиває судини, згущує кров та викликає алергічні реакції.
У результаті любителі солодкого потребують очищення. Щоб позбавитися шлаків і токсинів, потрібно пройти повний курс очищення в МЦ «Альтернатива». Так ви подбаєте про своє здоров’я, а надалі навчитеся купувати шоколад, а не шоколадний продукт, шоколадний десерт та інші дешеві замінники із сумнівним складом.