Стабілізатори, харчові добавки – це те, без чого складно уявити сучасну харчову промисловість. Стабілізатори, загусники та інші добавки допомагають надати продукту потрібну консистенцію, а також зберегти її. Стабілізатори забезпечують апетитний зовнішній вигляд та стійкість форми, не даючи продуктам псуватися.
Що таке харчові добавки
Основне завдання харчових добавок із категорії стабілізаторів – знищення бактерій, здатних вплинути на смакові якості, колір та текстуру готової продукції. Усі сучасні ковбасні вироби, м’ясні напівфабрикати, десерти та випічка містять стабілізатори. Також стабілізатори використовують при виготовленні соусів, джемів, кремів, сухих супів та молочних продуктів.
Стабілізатори позначаються латинською літерою «E» та цифровим індексом, дана категорія добавок містить безліч найменувань, це речовини в підгрупах з Е400 до Е599.
Види харчових стабілізаторів
Стабілізатори бувають синтетичними та натуральними. Як і інші натуральні харчові добавки, стабілізатори рослинного походження виробляють з овочів, фруктів, водоростей та рослинної смоли. В основному з цієї групи зустрічаються пектини, карагінани та камеді.
Синтетичні харчові добавки під час виробництва продуктів використовуються дедалі частіше. Це обумовлено дешевизною, що дозволяє підвищити вартість готової продукції, заощадивши на складі .
- Синтетичні стабілізатори це найчастіше гліцерин (Е422), метилцелюлоза (Е461), етилцелюлоза (Е462). Небезпека в тому, що остаточного вердикту щодо впливу цих речовин на організм людини вчені та медики все ще не зробили. Відомо, що вони можуть викликати проблеми з травленням, негативно впливати на печінку і роботу кишківника.
- Небезпеку несуть не тільки синтетичні добавки. Навіть речовини натурального походження можуть забруднювати людський організм та викликати різні захворювання. Найнебезпечніше в них – нітрати та натріти, з яких утворюються ще більш шкідливі речовини у процесі перетравлення.
Повне обстеження організму
У медичному центрі «Альтернатива» можна отримати комплексне обстеження:
- Аналіз всього організму із застосуванням Комплексу Медичного Експертного
- Аналіз стану шлунково-кишкового тракту із застосуванням Комплексу Медичного Експертного
- Підбір продуктів харчування
- Біоімпедансний аналіз (BIA) складу тіла
- Ультразвукове дослідження
- Лабораторні аналізи
- Дуоденальне зондування печінки з дослідженням жовчі
Очищення організму – від наслідків неякісного харчування у МЦ Альтернатива
Очищення організму проводитиметься в умовах стаціонару або амбулаторно від 5-10 днів без використання медикаментів.
- Проживання; Харчування; Фіточаї; Масажі; Озонована вода; Ректальні інсуфляції; Продування слухового каналу; Очисні клізми; Сліпе зондування жовчного міхура та печінки (Дюбаж); Очищення тонкого та товстого кишківника (ортоградно)
Такий “детокс” корисний усім у світі. Так як зашлакованість організму та інтоксикація від шкідливих речовин зустрічається у кожної другої людини.
Допоможіть своєму тілу позбавитися наслідків неякісного харчування зараз, щоб не довелося займатися лікуванням потім. Профілактичне очищення – запорука здоров’я та правильної роботи всіх систем організму.
Дуже багато останнім часом їм шкідливої їжі. Почалися проблеми з травленням, пішов негативний вплив на печінку і роботу кишківника. Вирішила спробувати в Альтернативі пройти обстеження і зробити очищення організму, без використання медикаментів. Раджу всім пройти таке чищення, так як кожна друга людина має зашлакованість організму.