1 відповідь
Добрий день! Харчова непереносимість – це підвищена чутливість неалергічного характеру стосовно будь-якого продукту або напою, внаслідок якої можуть проявлятися розлади здоров’я різного ступеня. Це реакція на їжу, в якій імунна система не бере участі.
Симптомами харчової непереносимості зазвичай є порушення роботи травного тракту та дихальних шляхів, а також ураження шкіри. Причини харчової непереносимості або відсутність ензиму, необхідного для засвоєння будь-якого продукту, або різні хімічні речовини, біогенні аміни (гістамін), які містяться в їжі, а також реакція організму на вживання таких продуктів матиме млявоплинний хронічний характер, тому для визначення, які продукти провокують цей стан, використовують дієту-виняток.
Існує декілька видів харчової непереносимості
- непереносимість лактози – цукор, який міститься в молочних продуктах
- непереносимість глютену – білок, який міститься в пшениці, житі, ячмені, вівсі.
- непереносимість кофеїну – кава, чай.
- непереносимість гістаміну – ферментовані продукти, сухофрукти, копченості, цитрусові, авокадо, оцет, пиво, вино.
- непереносимість фруктози – яблука, цукерки, солодкі напої, груші, черешня, кавун.
У нашому медичному центрі розроблено спеціальну програму “Алергія”. За допомогою Комплексу Медичного Експертного буде проведено скринінгову діагностику організму, яка дає змогу визначити продукти, що провокують виникнення харчової непереносимості. Після консультації лікаря нашого центру вам буде запропоновано індивідуальну програму оздоровлення та лікування.
Запрошуємо вас на консультацію до фахівців нашого центру.
Запис на консультацію за номером 067 822 42 42
Будемо раді допомогти вам.